关于我们Board & Management

董事会

Abdulla Saif – 主席

Abdulla Saif为H.R.H的顾问,巴林王国的经济部首席部长。他持有德保罗大学人文科学名誉博士学位(芝加哥, 2002年),同时是英国特许管理会计师公会成员(1990年)。

在任命为经济部首席部长前,他曾担任财务和国家经济部长(1999 – 2005)。也在巴林国的巴林石油公司工作近14年(在不同的部门),并于民航局担任财务与行政主管,往后25年更在巴林货币机构(中央银行)担任副司长、司长和首席执行官。

他曾代表巴林王国出任国际货币基金组织,伊斯兰发展银行和阿拉伯货币基金和阿拉伯社会经济发展基金的理事会。在巴林国,他曾任养老保险基金委员会,海湾国际银行和海湾航空公司的主席,同时也是巴林大学理事会董事。现在他是巴林国家遗传性贫血协会和亚洲回教银行主席。在2006年3 月26日更获得费根姆堡领导卓越奖 。

Yousif Taqi

Yousif Taqi先生是巴林伊斯兰银行的首席执行官。作为一名注册会计师, 自1983年以来,Taqi 先生就一直活跃在银行和金融服务业。在其职业生涯中,Taqi 先生曾就任巴林多个机构的领导岗位。任职巴林伊斯兰银行首席执行官前,他曾担任科威特金融公司(Kuwait Finance House, 巴林)的副总经理,负责成立马来西亚科威特金融公司。

更早之前,Taqi先生在安永会计事务所工作了20年,为许多地区和国际金融机构提供专业服务。在安永会计事务所工作期间,Taqi先生更获晋升为合伙人,负责伊斯兰金融机构提供审计和咨询服务。

目前他是Manara发展公司与Amar控股公司的首席执行官,以及巴林伊斯兰银行子公司 -- ASB 生物柴油(香港)有限公司的董事,亦是阿尔及利亚伊斯兰银行和巴林铝业(ALBA)的董事。

Mukundan Raghavaachari

Mr. Raghavachari 于美国科罗拉多州取得特许会计师及注册会计师。自1988年以来Mr. Raghavachari 先生一直活跃于金融服务业,在其职业生涯中,曾任职于区内及美国两大著名会计师事务所。在加入巴林伊斯兰银行前,他曾于Ahli United Bank 负责集团策畧发展。 Mr. Raghavachari为印度特许会计师公会之准会员。

Eric Tarleton

Eric Tarleton先生是一位退休的资深皇家特许会计师,也是前安永会计事务所中东地区的审计合伙人。他曾参与众多项可行性研究和评估,并拥有丰富的国际经验,曾在英国,中东,香港,非洲和加勒比地区工作。他也是ASB 生物柴油公司审计委员会成员。

管理层

Mr. Cheung Siu Ming - CEO

Mr. Cheung Siu Ming is an expert in energy production with over 30 years of experience in the energy industry. He joins ASB Biodiesel (Hong Kong) Limited as General in 2016 and promoted to CEO in 2017. Possessing a profound knowledge in energy engineering, Mr. Cheung is familiar with energy production especially new energy production.

Mr. Cheung started his career in CLP Holding Limited, an integrated power supply business in the region, as an engineer. During his 31-year tenure in CLP, he was extensively involved in many projects of different types of energy such as coal, wind and biomass in Hong Kong and China. His last positon held in CLP was the General Manager of CLP Huanyu Boxing Biomass Heat and Power Company, managing the biomass combined heat and power project in the Shandong Province of China.

Prior to joining ASB Biodiesel (Hong Kong) Limited, Mr. Cheung is the Principal Consultant of China Commerce International Limited, managing a 30MW biomass power generation project and a biodiesel project which produces 20,000 tonnes biodiesel every year.

Mr. Cheung holds the Diploma in Mechanical Engineering in Hong Kong Polytechnic and Master of Business Administration in Hong Kong Polytechnic University.